Ett ekologiskt barn

Jag och sambon skulle vilja vara starka miljökämpar. Vi skulle vilja bo i en stuga på landet och odla vår egen mat. Det gör vi tyvärr inte (men kanske i framtiden). Det vi kan göra, utan att rucka för mycket på vår ekonomi och vår bekvämlighet gör vi däremot. Vi köper ekologisk när vi har råd, vi släcker och drar ur sladdar när vi inte använder lampor/elprodukter, vi tar inte emot reklam, vi källsorterar frenetiskt, vi köper så mycket som möjligt utan förpackningar (frukt med skal handlar vi till exempel utan påse om vi inte handlar många av samma sort på en gång. Men jag skulle aldrig ta en påse till två citroner), vi utnyttjar så mycket som möjligt av råvaran (rivet citronskal används i kakor, rester slängs ihop till pastagratäng osv.), vi har nyligen skaffat begagnad bil som vi bara använder i nödfall (till våren kommer den lilla också kunna sitta i vår rymliga cykelkärra), vi har en låg inomhustemperatur... osv... osv...

 

Att ha barn är inte miljövänligt. Blöjpåsarna hopar sig bland soporna. När vi fick vårt första barn fick vi också en omgång tygblöjor från kommunen. Det blev vi lyckliga över. Våra tygblöjor är vikblöjor. Vi tvättar, stryker och viker dem. Det är jobbigt. Men det finns också blöjor som fungerar på samma sätt som engångsblöjor. Tygblöjor behöver varken vara jobbigare eller äckligare än andra blöjor. Själva är vi inte fanatiska; På nätterna, när vi är ute eller har mycket att göra använder vi engångsblöjor. Ändå sparar vi en massa på miljön. Det är det finnaste vi kan göra för våra barn.

Vi har vikblöjor köpta från Imse Vimse. Utanpå har man smidiga blöjbyxor.

 

 

Jag rekommenderar också träningsbyxor för er med barn som håller på att sluta med blöjor. Med dem känner barnen själva när de blir blöta, men det läcker inte i alla kläder, i soffor och på mattor.

 

 

 

Vi använder också endast tygtvättlappar. De här är ekologiska (också från Imse Vimse) och mjukare och smidigare än alla engångslappar som jag har provat.

Kommentarer

ENDENISE - Mamma till 2 i December

sv: Jo att vara hemma från förskolan är verkligen viktigt. Wilgot blir hemma ett par dagar till :)

22:10:06 / 2011-11-06 - http://endenise.se

KYM

Inte för att vara emot vad ni håller på med (tycker det är jättebra med sortering och allt ni gör för att vara miljökämpar) men det där med tygblöja lät lite för mycket för mig.. i allmänhet så är ju inte ungars bajs fräscht men det känns inte fräschare att använda om blöjor (även fast dom är tvättade). :/

00:25:35 / 2011-11-07 - http://berly.blogg.se/

mamma till Freja

Hej! :)

Va gärna med i min tävling om dagens blogg!

http://sense.myshowroom.se/vill-du-bli-dagens-blogg/

Ha en bra dag :)

10:45:34 / 2011-11-07 - http://sense.myshowroom.se



Name Mail Blog

Trackback