Lilla trollet ett och ett halvt år




Lilla trollet har blivit duktig på att sysselsätta sig själv. Hen bygger Brio-bana, bygger med lego, lagat låtsasmat, kör djur och dockor i dockvagn, gungar gunghäst, rider käpphäst och leker med bilar. Allt oftare kommer hen med böcker som hen vill att vi skall läsa. Om man har tur orkar hen sedan sitta stilla och lyssna. Men oftast inte. När vi läser pekar hen allt oftare ut rätt sak på bilderna.

I munnen finns nu 14 tänder! Åtta uppe och sex nere.

Ordförrådet är mindre än vad det var tidigare. Oftast säger hen: Mamma, Nalle, Amma, Där, Pappa. I början av sommaren bestod ordförrådet av ett 50-talord och enklare tvåordsmeningar. Men nu verkar hen inte riktigt ha tid för sådant. Hen förstår det mesta, och följer instruktioner bra.

Hen är duktig på att springa, klättra, hoppa och dansa. Det senaste gör hen gärna livligt så fort vi sätter på musik. Hen går utan problem upp och ner för trappor.

När hen skall äta sitter hen på sin Tripp Trapp-stol. Hen klättrar själv upp och ner.

Hen äter det mesta. Ibland mycket, och ibland inte alls. Sedan ettårsålder får vi inte lov att mata henom. Helst av allt ammar hen - Ofta!

Sitter på pottan gör hen allt oftare. När hen råkar kissa på golvet kommer hen och visar. "Där" säger hen och pekar. När hen är färdig på pottan ställer hen sig upp och drar själv upp byxorna.

Hen gör oftast samma sak som Stora trollet. Att vara likadan som sitt syskon verkar vara viktigast.


Kommentarer



Name Mail Blog

Trackback