Morotsmat



Här åts det mat med morotstema. Vi åt morotssås. Till det serverade vi morotsbullar.
(Kolla gärna in treåringens snygga dukning i bakgrunden).

MOROTSBULLAR - cirka  30 stycken




2 medelstora morötter (rivna)
25 gram jäst
0,75 dl olja
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 1,4 liter mjöl

Att pensla med:
vatten
vetekli

Riv morötterna.

Smula jästen i en bunke.

Värm mjölk och olja till 37 grader. Slå på lite av mjölkblandningen på jästen och rör ut den. Slå på resten av degspadet. Tillsätt salt, groddar, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta samman degen till den släpper kanterna.

Låt jäsa i 45 minuter.

Gör två längder av degen. Skär två centimeter tjocka bitar. Pensla med vatten och doppa sedan i vetekli.

Låt jäsa i 20 minuter.

Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 12 minuter.



Kommentarer



Name Mail Blog

Trackback