Smörgåsbullar
Godmorgon, här kommer recpetet på smörgåsbullarna som vi äter till frukost.
Smörgåsbullar
50 gram färsk jäst
100 gram bakmargarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1,3 liter vetemjöl
Dekoration:
1 ägg
Vallmofrön
Sesamfrön
- Smula jästen.
- Smält margarinet. Blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degvätskan. Häll på resten av degvätskan. Tillsätt salt, socker och mjöl och arbeta degen smidig.
- Låt degen jäsa under handduk i 30-45 minuter.
- Forma degen till bullar och lägg på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
- Låt jäsa i 30 minuter. Pensla dem sedan med ett uppvispat ägg, och strö över frön.
- Grädda i 8-10 minuter på 250 grader.
Kommentarer
carrå - mamma till Isabella
Ja det behövs när man ska vara ute och leka :)
Tack, det hade vi!
Trackback