Ugnspannkaka



Det finns få rätter som är så billiga och enkla som ugnspannkaka.

1 liter mjölk
4 ägg
Lite salt
Knappt 5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ägg, mjöl, salt och hälften av mjölken. Rör till det inte är några klimpar. Blanda då i resten av mjölken. Häll i en smord långpanna. Grädda i cirka 35 minuter.

Vi brukar ofta blanda ner morot (vi skär tunna "skalbitar" med hjälp av potatisskalare) eller annan rotfrukt. Till servera vi fetaost.

Kommentarer

carrå - mamma till Isabella

Äntligen någon som håller med!. tycker alla trycker i sina barn så mycket socker!.



Jaha det visste inte jag, tack för att du sa det!, vi använder också mest i kalassammanhang eller om jag och sambon fikar själva eller med någon som får hon en sån osötad kaka/smårgåsrån :)

12:51:41 / 2011-10-05 - http://ettnyttsteg.blogg.se/



Name Mail Blog

Trackback