Bröllopstårta



Till vår vigsel bakade jag enklare kakor/tårtor, eftersom vi samtidigt var mitt uppe i vår flytt. Dock smakade de (om jag får säga det själv) väldigt bra.

Här kommer receptet på Hallonsachertårta:

Kladdkakor:

200 gram smör
4 st. ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
Drygt 1 dl Kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning

5 dl färska hallon (eller tinade djupfrysta)

Glasyr:

250 gram mörkchoklad (ej blockchoklad, utan riktig chokladkaka)
2,5 dl vispgrädde
1 msk honung
25 gram rumsvarmt margarin

Smält smöret. Vispa ägg och socker, och rör sedan ner det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt, och rör ner i äggsmeten. Dela smeten i två "delar" och grädda i två formar i 200 grader i 10-15 minuter. Kakorna skall fortfarande vara kladdiga när de tas ut.

När de har svalnat läggs hallonen över den ena kakan, och den andra kakan läggs ovanpå.

Mixa chokladen. Koka upp grädde och honung och slå över chokladen. Till sätt smöret i små klickar och mixa tills det är slätt.

Kakan kan gärna göras dagen före servering och stå i kylen. Glasyren bör dock inte bres på förrän en stund före servering.

Kommentarer



Name Mail Blog

Trackback