Tekakor





I 25-årspresent fick jag en hemgjord receptbok av min mamma.

Tekakor

2 dl havregryn

5 dl mjölk

50 gram jäst

1-2 msk honung eller ljus sirap

1 äggula

1 tsk salt

ca 11 dl specialvetemjöl

100 gram rumsvarmt margarin

 

Blanda havregryn och mjölk i en kastrull. Låt stå 5 minuter. Värm sedan till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på mjölkblandningen. Rör ut jästen. Tillsätt sirap, äggula, salt och mjöl. Arbeta in margarinet klickvis. Jäs 45 minuter. Arbeta upp degen. Forma ganska platta tekakor. Nagga. Låt jäsa 20 minuter. Grädda 250 grader mitt i ugnen.

 

 


Kommentarer

Sara - Tripp, Trapp & Trullsan

Men åh vad gott!! Synd att jag inte äter bröd just nu bara

19:41:52 / 2012-02-13 - http://glamina.blogg.se/

Melissas Prinsar

nemen åh så mysig present!

21:07:25 / 2012-02-13 - http://www.melissasprinsar.com/

ENDENISE

sv: Än är vi i stadiet då vi frågar om vi ska lägga napparna i sängen om dagarna. Tänker såhär, ifall hans tänder skulle ta skada av napparna så går det att laga men ett barns psyke går inte att laga. Han är för tillfället väldigt fäst så vi tar det lilla lugna :) kramis

12:01:50 / 2012-02-14 - http://endenise.se

REBECKA

Dom där bröden såg smarriga ut, var de goda? :)



07:15:46 / 2012-02-16 - http://www.minmoa.se



Name Mail Blog

Trackback