Bönbiffar

Minst ett par gånger per vecka äter vi olika former av bönbiffar. Det är en enkel och billig rätt. Om du jämför priset på vegetabiliskt protein jämfört med köttpriset, kommer du att se att bönbiffar är en otroligt billig rätt.



4 dl kokta bönor/linser/ärtor/kikärtor
1 gul lök
2 rivna potatisar
1 vitlöksklyfta
1 tsk örtkrydda
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl sojamjöl
smör + olja

1. Mixa bönorna.
2. Skala och finhacka löken.
3. Riv potatisen (gärna så litet som möjligt)
4. Blanda allt och rör i vitlök och kryddor.
5. Rör i sojamjölet.
6. Forma biffar av smeten och stek på låg värme i en blandning av smör och olja.

De här biffarna går att variera i oändlighet genom att byta bönsort, krydda med olika kryddor eller byta ut potatisen mot morot eller rödbetor. Passar också bra att blanda i svamp. Örtkryddan går till exempel bra att byta ut mot chilipeppar och koriander, spiskummin eller curry.

Kommentarer

Sophia, Mamma till Nova

Jag gjorde bönburgare en del ett tag, men det var galet längesedan nu. Men vilket bra tips, ska allt pröva receptet någon dag. :)

15:08:14 / 2012-01-04 - http://rosasophia.blogg.se/



Name Mail Blog

Trackback