Mormors russinbullar
De här bullarna är ett bra recpet för hela familjen. Inte så söta, men ändå goda.
250 gram smör eller margarin
40 gram jäst (knappt en hel alltså)
2 msk råsocker
2 dl mjölk
2 ägg
1 dl russin
8 dl (drygt) vetemjöl
+ 1 ägg att pensla med
Gör så här:
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Smula jästen.
3. Häll på sockret på jästen.
4. Värm mjölken till 37 grader och slå på. Lös upp jästen.
5. Häll i smöret och äggen.
6. Blanda i russin och mjöl. Knåda ordentligt (eller använd assistent!!)
7. Låt jäsa en halvtimme.
8. Forma till cirka 20 stora eller 30 mindre bullar.
9. Jäs på plåten i 40 minuter.
10. Pensla bullarna med ägg.
11. Grädda på högtemperatur till de fått fin färg och känns genomgräddade.
Kommentarer
Trackback