Mormors russinbullar



De här bullarna är ett bra recpet för hela familjen. Inte så söta, men ändå goda.

250 gram smör eller margarin
40 gram jäst (knappt en hel alltså)
2 msk råsocker
2 dl mjölk
2 ägg
1 dl russin
8 dl (drygt) vetemjöl
+ 1 ägg att pensla med

Gör så här:

1. Smält smöret och låt svalna.

2. Smula jästen.

3.
Häll på sockret på jästen.

4. Värm mjölken till 37 grader och slå på. Lös upp jästen.

5. Häll i smöret och äggen.

6. Blanda i russin och mjöl. Knåda ordentligt (eller använd assistent!!)

7. Låt jäsa en halvtimme.

8. Forma till cirka 20 stora eller 30 mindre bullar.

9.
Jäs på plåten i 40 minuter.

10.
Pensla bullarna med ägg.

11.
Grädda på högtemperatur till de fått fin färg och känns genomgräddade.

Kommentarer



Name Mail Blog

Trackback