Tekakor
I 25-årspresent fick jag en hemgjord receptbok av min mamma.
Tekakor
2 dl havregryn
5 dl mjölk
50 gram jäst
1-2 msk honung eller ljus sirap
1 äggula
1 tsk salt
ca 11 dl specialvetemjöl
100 gram rumsvarmt margarin
Blanda havregryn och mjölk i en kastrull. Låt stå 5 minuter. Värm sedan till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på mjölkblandningen. Rör ut jästen. Tillsätt sirap, äggula, salt och mjöl. Arbeta in margarinet klickvis. Jäs 45 minuter. Arbeta upp degen. Forma ganska platta tekakor. Nagga. Låt jäsa 20 minuter. Grädda 250 grader mitt i ugnen.
Sara - Tripp, Trapp & Trullsan
Men åh vad gott!! Synd att jag inte äter bröd just nu bara
Melissas Prinsar
nemen åh så mysig present!
ENDENISE
sv: Än är vi i stadiet då vi frågar om vi ska lägga napparna i sängen om dagarna. Tänker såhär, ifall hans tänder skulle ta skada av napparna så går det att laga men ett barns psyke går inte att laga. Han är för tillfället väldigt fäst så vi tar det lilla lugna :) kramis
REBECKA
Dom där bröden såg smarriga ut, var de goda? :)