Att skapa en rosa riddareAngående genustänk på barnkläder:
  1. Det finns inte könsneutrala kläder och könsspecifika. Alla kläder är för alla barn!
  2. Du är inte öppen för att ditt barn får ha vilka kläder de vill om du inte tycker att det är okej att din son har klänning eller din dotter skjorta och slips när ni skall gå på kalas.
  3. Skyll inte på att din son passar så bra i blått och din dotter i rosa. Inse fakta: du är påverkad av samhällsnormerna.
  4. En svart Blixten-tröja passar utmärkt med en rosa tyllkjol.


Kommentarer

Angel ☆

Hej!

Allt bra idag? :)

Ska du hitta på något kul?

17:14:56 / 2012-01-04 - http://dinn.blogg.se/

carrå - mamma till Isabella

Ja det är skönt!. härligt måste kännas bra att köra båda samtidiigt! hur gamla är dem? :). Ja det är ett jäkla jobb men jobbar själv på förskola och vet hur mycket de hjälper så bara att görat! :)

18:46:26 / 2012-01-04 - http://ettnyttsteg.blogg.se/

ENDENISE - Vinn en valfri barntavla ♥

haha men han passar bra i blått ;)sv: Hahaha, ja det skulle inte förvåna mig för fem öre faktiskt. Sen får vi väl vår när vi vill ha sommar :D

19:55:42 / 2012-01-04 - http://endenise.se

Tina - Minnas mamma

Gillade verkligen sista punkten, haha :)

Minna är jättefin i blått tycker jag. Och grönt! Rosa, mja, eller hon är ju såklart superfint i allt och har jättemånga rosa kläder men hon passar nog bättre i blått faktiskt. Och lila, det klär henne fint! Gillar hur du tänker, man är sjukt påverkad av samhället och det är så viktigt att inte sticka ut för mycket och ens barn måste passa in i den redan skapade normen .Sorgligt nästan..

23:15:51 / 2012-01-04 - http://hejtina.blogg.se/

Maria - mamma till Liam ☆

fast min son passar bra i blått ;) men han har fortfarande väldigt många andra färger också i sin garderob.man skulle kunna dra det där hur långt som helst i så fall. varför uppmuntra killar till att ha kort hår och tjejer till långt? varför ska inte killar börja bära klackar? tjejer sluta raka benen.

etc etc etcvissa saker är olika, och vi trivs i att se olika ut. vi är olika kön. men det betyder inte att vi ska uppfostras olika. om jag får en dotter i framtiden kommer jag uppfostra henne likadant som jag uppfostrar liam.

09:54:08 / 2012-01-06 - http://fashionstars.blogg.se/Name Mail Blog

Trackback