Miljövänlig Morotssås
Här kommer en favorit i repris: Morotssås. Det är ett miljövänligare och billigare alternativ än köttfärssås.
Morotssås
3 morötter, rivna
1-2 burkar krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2 buljongtärning
Drygt 1 dl grädde
Drygt 1,5 dl mjölk
Lite peppar
Lite salt
Färsk grön krydda, exempelvis basilika eller persilja (kan givetvis tas ur frysen)
Fräs vitlök och gul lök lätt. Blanda i morötterna. Slå på tomaterna. Lägg i buljong och peppra och salta eventuellt. Låt koka cirka tio minuter. (Under tiden kan du koka upp vatten till pasta). Blanda i den färska kryddan. Slå på grädden och mjölken, och låt koka till pastan är färdig. Bäst passar morotssåsen med vanlig hederlig spagetti.
Kommentarer
Trackback