Miljövänlig Morotssås

 

Här kommer en favorit i repris: Morotssås. Det är ett miljövänligare och billigare alternativ än köttfärssås.

Morotssås

3 morötter, rivna

1-2 burkar krossade tomater

1-2 vitlöksklyftor

1 gul lök

1/2 buljongtärning

Drygt 1 dl grädde

Drygt 1,5 dl mjölk

Lite peppar

Lite salt

Färsk grön krydda, exempelvis basilika eller persilja (kan givetvis tas ur frysen)

 

Fräs vitlök och gul lök lätt. Blanda i morötterna. Slå på tomaterna. Lägg i buljong och peppra och salta eventuellt. Låt koka cirka tio minuter. (Under tiden kan du koka upp vatten till pasta). Blanda i den färska kryddan. Slå på grädden och mjölken, och låt koka till pastan är färdig. Bäst passar morotssåsen med vanlig hederlig spagetti.


Kommentarer



Name Mail Blog

Trackback