Dagens bröd: Morotsbullar



Det här har du i:

2 medelstora morötter (rivna)
25 gram jäst
0,75 dl olja
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 1,4 liter mjöl

Att pensla med:
vatten
vetekli



Så här gör du:

Riv morötterna.

Smula jästen i en bunke.

Värm mjölk och olja till 37 grader. Slå på lite av mjölkblandningen på jästen och rör ut den. Slå på resten av degspadet. Tillsätt salt, groddar, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta samman degen till den släpper kanterna.

Låt jäsa i 45 minuter.

Gör två längder av degen. Skär två centimeter tjocka bitar. Pensla med vatten och doppa sedan i vetekli.

Låt jäsa i 20 minuter.

Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 12 minuter.



Kommentarer

REBECKA

Åh. det där morotsbrödet ser ju jätte gott ut! Var det de?

Vilket sorts mjöl ska man ha i?



De där brödet som jag gjorde med tranbär i var jättegott! Först tyckte jag att de var lite för sött men nu tycker jag det är perfekt :) Kanterna är så goda med sesamfröna på och det är super att rosta. Milo älskar det brödet men Moa vågar inte pröva det.. hon säger att hon inte tycker om det för att det är grejjer i det, Hm,



09:46:05 / 2012-02-02 - http://www.minmoa.se



Name Mail Blog

Trackback