Pitabröd med ärtfalafel



Vi försöker att så gått det går baka allt bröd själva. Igår till kvällsmat gjorde vi ärtfalafel (alltså falafel på svenska gula ärtor istället för kikärtor - ett klimatsmart tips). Stora trollet hjälpte mig att baka pitabröd.

Pitabröd - 20 stycken

25 gram jäst
6 dl vatten
1 msk linfrön
2 msk vetegroddar
2 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
ca 15 dl dinkelsikt (eller vetemjöl)

1. Smula jästen. Häll över 37-gradigt vatten.
2. Tillsätt linfrön, vetegroddar, olja, spiskummin, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
3. Låt jäsa. Länge. Gärna upp emot två timmar.
4. Sätt ungen på 275 grader.
5. Dela degen i 20 stycken bitar. Rulla till runda bollar. Låt jäsa 10 minuter på plåt.
6. Kavla varje "bulle" platt. Grädda i sju minuter.


Kommentarer

Monia - mamma till Tuvalie ♥

det receptet snor jag! :D

00:51:26 / 2012-03-25 - http://moniasundgrenjansson.blogg.se/



Name Mail Blog

Trackback